Musulin & suradnici

Novosti

U novom broju časopisa Svijet osiguranja iz ožujka 2021., Blaženka Musulin, partner i odvjetnik u Odvjetničkom društvu Musulin i suradnici je odgovarala na postavljena pitanja iz prakse osiguranja.
Stacks Image 200
Hanfa utvrdila kako je 9 leasing društava u Hrvatskoj primateljima leasinga neosnovano obračunalo veće kamatne stope.
Stacks Image 193
Ustavni sud Republike Hrvatske potvrdio je ništetnost ugovornih odredbi o promjenjivoj kamatnoj stopi i valutnoj klauzuli u švicarskim francima.
Stacks Image 186
Pružamo pravnu pomoć i savjetovanje i putem Interneta, konkretno aplikacija Skype i Zoom, obratite nam se putem e-maila ili telefonski radi organiziranja sastanka.
Stacks Image 179
Dostupna pravna praksa je zauzela stav kako je pogrešno utvrđena osnovica plaće za javne službenike u razdoblju od prosinca 2015. do siječnja 2017., predmetnu razliku se može ostvariti u sudskom postupku.
Stacks Image 172
Vrhovni sud Republike Hrvatske je na sjednici građanskog odjela zauzeo pravno shvaćanje da se za 50% povećavaju Orijentacijski kriteriji i iznosi za utvrđivanje visine pravične novčane naknade nematerijalne štete doneseni 2002. godine, sve s primjenom ubuduće na sve parnične postupke u tijeku.
Stacks Image 165
Do daljnjega redovno radimo i primamo stranke po prethodnoj najavi u uobičajenom terminu od ponedjeljka do četvrtka od 15:00 do 17:00 sati, uz primjenu epidemioloških preporuka - nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance od 2 metra od drugih osoba.
Stacks Image 158
Na portalu Svijet osiguranja Blaženka Musulin, odvjetnik u Odvjetničkom društvu Musulin i suradnici je objavila članak na temu Naknada za oštećena vozila zbog potresa u Zagrebu – kasko osiguranje.
Stacks Image 112
U vremenu povećanog obujma građevinskih radova potrebno je posebno voditi računa o zaštiti na radu te imati u vidu prava i obveze radnika i poslodavaca u slučaju ozljede na radu.
Stacks Image 126
Vrhovni sud Republike Hrvatske objavio je pravno stajalište vezano za pitanje zastare u slučaju ništetnosti ugovora i pojedinih odredbi ugovora, što ima utjecaja na tužbe protiv banaka u slučaju ugovora o kreditu u CHF-u.
Stacks Image 144
Vrhovni sud Republike Hrvatske zauzeo je stav o pravu radnika u djelatnosti zdravstva zbog pogrešno obračunatih i neisplaćenih dodataka na plaću na prekovremene sate.
Stacks Image 119

Naša web stranica koristi samo neophodne kolačiće nužne za rad web stranice. Our website uses only cookies necessary for operation and use of the website.